(?)

Bedrijven 2018

De bedrijven hierna houden op zaterdag 14 april 2018 tussen 10.00 uur en 15.30 uur open dag. Geadviseerd wordt om de route op de fiets af te leggen. Op de kaart hieronder staan de locaties van de bedrijven.


1; Fam. van Maanen
Geestdorp 1

Dit fruitteeltbedrijf teelt appels en peren voor de huisverkoop en maakt sap van eigen fruit. Op dit bedrijf staan enkele bijenkasten voor de bestuiving van het fruit. De familie geeft u graag uitleg over hun bedrijfsvoering. 

2; Morgenstond
Geestdorp 10

Geestdorp kan met recht de paardenstraat van Woerden genoemd worden. Manege Morgenstond biedt zowel beginnende als gevorderde ruiters de kans de paardensport te beoefenen. Op de open dag is er de mogelijkheid om in de stallen en bij de lessen te kijken. Voor de kinderen zijn er ponyritjes tussen 13.00 uur en 14.00 uur. Voor informatie over de activiteiten die Manege Morgenstond te bieden heeft kunt u terecht in onze gezellige kantine of op www.manegemorgenstond.nl en facebook

3; Kaasopslag Alexanderhoeve
Geestdorp 22

Een eindproduct van melk is kaas. Op dit bedrijf wordt kaas opgeslagen en verhandeld. Met meer dan honderd soorten Hollandse kaas afkomstig van verschillende fabrieken en boerderijen mag het assortiment uitgebreid worden genoemd. Met name de opslag van kaas in een pakhuis is een indrukwekkend gezicht en zeker de moeite waard om te bekijken.

4; Fam. van de Meer
Breeveld 10

Op dit familiebedrijf worden verschillende dieren gehouden, zoals pinken, kippen, cavia’s en konijnen en voor ieder dier wordt met liefde gezorgd. Ze kunnen niet alleen worden bekeken, maar enkelen kunnen ook worden geaaid! Tijdens de open dag is er op dit bedrijf een imker aanwezig. Hij heeft zo’n 20 bijenkasten en kan veel vertellen over wat er zich in en rond de bijenkast afspeelt. Ook is er op deze locatie de gelegenheid om te bloemschikken.

5; Fam. van de Waaij
Haanwijk 21

Dit is een kleinschalig melkveebedrijf waar de koeien in een Hollandse stal staan. Dit is iets wat je tegenwoordig niet zo heel vaak meer tegenkomt in de melkveehouderij. Veel bedrijven zijn omgeschakeld naar een ligboxenstal, maar er zijn ook melkveehouders die juist bewust kiezen voor een Hollandse stal. ‘s Zomers is er regelmatig een koe van dit bedrijf te vinden op de streekmarkt en ook heeft één van de koeien de hoofdrol gespeeld in het promotiefilmpje van de Woerdense koeienmarkt.

5; Fam. van der Weerd
Veldwijk 10

Op dit bedrijf wordt een deel van de melk van de koeien tot kaas verwerkt. Boerenkaas werd vroeger op zeer veel bedrijven in Woerden en omstreken gemaakt, maar tegenwoordig is het bijzonder wanneer er nog kaas wordt gemaakt op het bedrijf zelf. Dus kom kijken bij de koeien en in de kaasmakerij! Daarnaast zijn er pony’s die geborsteld kunnen worden en waarop een ritje gemaakt kan worden.