(?)

Bedrijven 2015

De bedrijven hieronder houden op zaterdag 11 april 2015 tussen 10.00 uur en 15.30 uur open dag. Geadviseerd wordt om de route op de fiets af te leggen. Op de kaart hieronder staan de locaties van de bedrijven.


A: Fam. Verduijn

Mijzijde 136

Dit is een melkgeitenbedrijf met ongeveer 600 melkgeiten. Naast de melkgeiten zijn er ook lammetjes te zien. Nederland heeft maar 375 melkgeitenbedrijven, daarom best bijzonder om een aantal van deze bedrijven in de omgeving te hebben en dus zeker de moeite waard om hier een bezoekje te brengen.

 

Op deze boerderij verkoopt World Servants broodjes, koffie en koek voor het goede doel! Ook is er echte boerenijs van ijsboerderij Vernooij verkrijgbaar.

B: Boerderij Veelust

Van Teylingenweg 15

 Een groot melkveehouderijbedrijf waar de koeien met wel 3 melkrobots worden gemolken. Het jongvee is ook op dit bedrijf aanwezig. Wat bijzonder is aan dit bedrijf is, dat het wordt gerund door een bedrijfsleider

C: Fam. van Maanen
Geestdorp 1

Dit fruitteeltbedrijf teelt appels en peren voor de huisverkoop en maakt sap van eigen fruit. Op dit bedrijf staan enkele bijenkasten voor de bestuiving van het fruit. De familie geeft u graag uitleg over hun bedrijfsvoering.

Ook lopen hier schapen met lammetjes.

D: BoerBert
’s Gravensloot 14

Een biologische melkveehouderij met verbrede landbouw(www.boerbert.nl). Naast de melkkoeien zijn er ook schapen, paarden, konijnen en kippen op dit bedrijf. Een kleine greep uit de verbreding: boerderij-educatie, MAAKfabriek Woerden, verhuur hooiberghutten en appartementen en ouderenopvang Allertijden, welke net als bij de fam. Blom (bedrijf F) wordt verzorgd door de organisatie “Onvergetelijk Leven”. Kortom genoeg te zien en te horen

E: Fam. Kastelijn
’s Gravensloot 23

Dit is een traditionele melkveehouderij, een grote ligboxenstal met de kalfjes in de oude stal. Daarnaast zijn er schapen met lammetjes. Op dit bedrijf is er naast de dieren ook extra aandacht voor trekkers en de machines die hier aanwezig zijn, het zogenaamde ‘trekkers kieken’. Verschillende jongens die een hobby hebben met motoren laten u graag wat zien.

F: Fam. Blom
’s Gravensloot 34

Op deze mooie gerestaureerde boerderij worden schapen, kippen en kleinvee gehouden. Vanaf 2001 heeft de Voldoening al de functie van een zorgboerderij. Sinds januari 2015 is de Voldoening een ontmoetingsplaats voor ouderen met geheugenproblemen, verzorgd door de organisatie “Onvergetelijk Leven”. Op dit bedrijf en bij familie de Groot (bedrijf D) is te zien wat een landelijk omgeving aan mogelijkheden biedt voor een herkenbare en zinvolle dagbesteding.