(?)

Bedrijven 2013

De bedrijven hieronder houden op zaterdag 20 april 2013 tussen 10.00 uur en 15.30 uur open dag. Geadviseerd wordt om de route op de fiets af te leggen. Op de kaart hierboven staan de locaties van de bedrijven.


A: Fam. van Maanen
Geestdorp 1

Dit fruitteeltbedrijf is nog maar enkele jaren gestart, maar de eerste oogsten zijn al binnen gehaald. Naast de eigen productie van verschillende appels worden op dit bedrijf producten verkocht die direct met de fruitteelt te maken hebben. De familie geeft u graag uitleg over de bedrijfsvoering van een fruitteeltbedrijf met een eigen winkel. Tijdens de open dag is het ook mogelijk om producten in de winkel te kopen.


B: Manege de Morgenstond
Geestdorp 10

Geestdorp kan met recht de paardenstraat van Woerden genoemd worden. Manege Morgenstond biedt zowel beginnende als gevorderde ruiters de kans de paardensport te beoefenen. Op de open dag is er de mogelijkheid om in de stallen en bij de lessen te kijken. Voor de kinderen zijn er ponyritjes. Voor informatie over de activiteiten die Manege Morgenstond te bieden heeft kunt u terecht in onze gezellige kantine.


C: Fam. van de Meer
Breeveld 10

Op dit familiebedrijf worden dieren gehouden. Niet één soort maar wel 6 soorten. Koeien, schapen, geiten, kippen, cavia’s en konijnen. Voor ieder dier wordt met liefde gezorgd. Een deel van de dieren is met enige regelmaat te zien op de streekmarkt in Woerden. Ook op de open dag zijn er veel dieren om te aaien en te knuffelen, maar ook om te bekijken. Op deze locatie is het mogelijk om te bloemschikken.


D: Fam. Cromwijk
Breeveld 14

Op dit adres is een melkveehouderijbedrijf gevestigd zoals er nu veel van in Nederland zijn. Er zijn 125 melkkoeien die tweemaal per dag worden gemolken. De melkkoeien staan in de winter binnen in de stal maar ze gaan in het voorjaar naar buiten om te weiden. De kalfjes worden op dit bedrijf geboren, maar gaan na ongeveer 2 maanden naar de buurman (locatie C) om daar op te groeien totdat ze zelf bijna een kalf krijgen. Dan komen ze weer terug op dit bedrijf. De natuurvereniging is aanwezig om informatie te geven over de weidevogels.


E: Fam. van de Waaij
Haanwijk 21

Ook op dit bedrijf zijn melkkoeien aanwezig, maar dit bedrijf is minder gemiddeld. De koeien staan in een Hollandse stal, in dit type stal werden vroeger de meeste dieren in gehouden. Veel bedrijven zijn omgeschakeld naar een ligboxenstal, maar er zijn ook melkveehouders die juist bewust kiezen voor een Hollandse stal. In het voorjaar gaan de melkkoeien naar buiten om te weiden en als het weer het toelaat blijven de koeien in de zomer dag en nacht buiten.


F: Kwekerij Abrona
Haanwijk 17a

Deze kwekerij wordt gerund door een team van mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Samen zorgen ze voor de planten. Er worden planten gestekt, deze stekken worden geplant en verzorgd totdat deze weer gepoot kunnen worden in een tuin. Deze planten zijn natuurlijk te koop! Daarnaast wordt op dit bedrijf eenvoudig tuinmeubilair en andere producten gemaakt van hout.


G: Fam. van de Weerd
Veldwijk 10

Bij de fam. van de Weerd wordt een aantal dagen in de week kaas gemaakt. Dit gebeurt alleen in de zomer als de koeien in de wei lopen. U kunt u dus wel laten informeren over het kaasmaken, maar het proces nu niet meebeleven. Wel is er een stal vol met koeien en jongvee om te bekijken. Natuurlijk kan je een stukje kaas proeven en kopen in de winkel die ook op dit bedrijf aanwezig is.